Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-02@12:54:08 GMT

در مناطق محروم کمبود پرستار داریم

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۸۵۹۳۲

در مناطق محروم کمبود پرستار داریم

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، کوروش نادری معاون فرهنگی- رفاهی سازمان نظام پرستاری و محمد شریفی مقدم دبیر کل خانه پرستار ایران در گفتگو با برنامه ى سعادت آباد رادیو تهران، بر لزوم سامان دادن به وضعیت بی‌سامان استخدام پرستاران تاکید کردند.

محمد شریفی مقدم دبیر کل خانه پرستار ایران گفت: جمعیت پرستاران کشورمان باید بیش از دو برابر شود تا به حد استاندارد جهانی برسیم از طرفی وی اعلام کرده است در حالیکه کمبود پرستار داریم حدود ۱۰۰ هزار پرستار در کشورمان بیکار هستند و هیچ اقدامی برای جذب آنها صورت نگرفته است در همین راستا برنامه سعادت آباد در گفتگویی با کوروش نادری معاون فرهنگی- رفاهی سازمان نظام پرستاری و محمد شریفی مقدم نظر آنها را در این مورد جویا شد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کوروش نادری با تایید اظهارات شریفی مقدم مبنی بر کمبود شدید پرستار در بیمارستان‌ها و نیاز به دو برابر شدن تعداد آنها برای رسیدن به استاندارد جهانی، بیکاری ۱۰۰ هزار پرستار را رد کرد و اظهار داشت: شواهد نشان می‌دهد این عدد و ارقام درست نیست. آمار دقیقی از پرستاران متقاضی کار در کشور در دست نداریم.

وی افزود: در استخدام رسمی و پیمانی پرستاران مشکل داریم و تعداد زیادی از پرستاران هستند که امنیت شغلی ندارند. اما بیکاری پرستاران به این شکل پذیرفته نیست. در بیشتر آزمون‌های استخدامی پرستارانی پذیرفته می‌شوند که به صورت قراردادی، شرکتی و پیمانکاری در حال ارائه خدمات هستند.

در ادامه این گفتگوی رادیویی شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستاری کشور با اشاره به اینکه اظهاراتش توسط مسئولان وزارت بهداشت تکذیب نشده در پاسخ به اظهارات نادری گفت: از ۱۵ سال پیش با بهانه کمبود کادر پرستاری، ظرفیت دانشکده‌های پرستاری برای پذیرش دانشجو، افزایش یافت همانگونه که افزایش ۳۰ درصدی دانشجویان دانشکده پزشکی در دستور کار است. طی این ۱۵ سال به صورت خاموش و زیرکانه بیش از ۳۰۰ درصد پذیرش دانشجوی پرستار داشته‌ایم. پیش از این سالانه حدود ۴ هزار دانشجوی پرستار فازغ التحصیل می‌شدند که امروز این تعداد به ۱۰ تا ۱۲ هزار نفر رسیده است بدون اینکه زیرساخت‌های لازم مثل استاد و فضای آموزشی مهیا شده باشد.

شریفی مقدم یادآور شد: معاونت پرستاری اعلام کرده طبق آمار، ۱۰۰ هزار پرستار بیکار داریم. در آزمون ۲۴ بهمن سال ۹۹ حدود ۷۰ هزار نفر پرستار جویای کار در این آزمون شرکت کردند و این در حالی است که ۱۰ هزار فارغ‌التحصیل هم داشته ایم که مجموع تعداد پرستاران جویای کار را به ۸۰ هزار نفر می رساند.حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار نفر هم پرستارانی بودند که به دلیل شیوع کرونا ترجیح دادند وارد فاز استخدامی نشوند. از طرفی دیگر طی سال‌های گذشته حدود ۱۲۰ هزار دانشجو فارغ التحصیل شده‌اند که حدود ۲۰ هزار نفر آنها در آزمون استخدامی پذیرفته شده‌اند که باز هم ۱۰۰ هزار نفر آنها بیکار مانده اند. رئیس هیات مدیره نظام پرستاری تهران هم اعلام کرده است ۱۰۰ هزار پرستار بیکار داریم.

نادری معاون فرهنگی- رفاهی سازمان نظام پرستاری در پاسخ به اظهارات شریفی مقدم گفت: بیش از ۷۰ درصد شرکت کنندگان آزمون های استخدامی پرستاری، افرادی بودند که در مراکز درمانی دولتی و خصوصی با رابطه قراردادی و شرکتی کار می‌کنند. یعنی این افراد بیکار نبودند و برای تبدیل وضعیت به استخدام پیمانی و رسمی در این آزمون ها شرکت کردند. ضمن اینکه بسیاری از پرستاران در دو تا سه بیمارستان کار می کنند پس اگر افراد جویای کار زیاد بودند؛ نیازی نبود این پرستاران در چند بیمارستان کار کنند.

وی در ادامه اظهاراتش گفت: تراکم تعداد پرستار در شهرهای پرجمعیت و مراکز استان ها زیاد است اما قطعاً در شهرهای کوچک و محروم با کمبود پرستار مواجه هستیم. اما موضوع مهمتر، وضعیت نابسامان پرستاران از لحاظ وضعیت استخدامی و حقوق و مزایا است. به طوریکه در یک بخش پرستارانی با چند ردیف استخدامی رسمی، پیمانی، شرکتی و قراردادی مشغول به کار هستند که حقوق و مزایای متفاوتی دارند که کاملا از عدالت و انصاف به دور است.

معاون فرهنگی- رفاهی سازمان نظام پرستاری تاکید کرد: اولویت اول ما رفع این مشکلات است و اعتقاد داریم پرستاران ما باید دوبرابر شوند تا به حد مطلوب جهانی برسیم.

شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستاری در پاسخ به اظهارات نادری و در اشاره به طرح اشتغال ۸۹ روزه پرستاران گفت: محصول جریانی که به دنبال عدم استخدام پرستاران و افزایش ظرفیت است، لشکر بیش از ۱۰۰ هزار نفری پرستاری است که موجب شده پرستار به طرح ۸۹ روز کاری تن ‌دهد. ۸ هزار نمونه از این پرستاران در پیک کرونا بکارگیری شدند اما پس از ۳ ماه عذرشان خواسته شده است. طرح‌های۸۹ روزه، شرکتی، ترجیحی و تمدید طرحی، برای پرستاران شغل نمی شود. جریانی که بدنبال افزایش ظرفیت بوده و از طرفی آنها را استخدام نمی‌کند موجب شده تا پرستاران به هر شرایط کاری تن بدهند. بکارگیری ۸۹ روزه پرستاران اوج بی اخلاقی و بهره کشی است که نشان دهنده همان لشکر ۱۰۰ هزار نفری است. وقتی استخدام نباشد پرستار مجبور است با هر شرایطی کار کند. پرستار اگر بیکار باشد بهتر است تا اینکه ۸۹ روزه کار کند.

وی تاکید کرد: اگر وزارت بهداشت، آزمونی برای ۱۰۰ هزار نفر برگزار کند تمامی این افراد پای کار می آیند تا استخدام شوند.

نادری در پایان این گفتگوی رادیویی و در تایید بخشی از اظهارات شریفی مقدم گفت: سازمان نظام پرستاری به جد پیگیر سامان‌بخشی در وضعیت پرستاران است و با بهره گیری و سوء استفاده از پرستاران به شدت مخالف و به دنبال برطرف کردن مشکلات است. ضمن اینکه مجوزهای استخدامی گرفته شده که تا کنون محقق نشده تا پایان سال جاری تحقق خواهد یافت و کمبود پرستار در کشور برطرف خواهد شد.

منبع: فارس پربیننده ترین علائم پیرچشمی در ۴۰ سالگی چیست؟ خوابیدن در این محل ممنوع! این خوردنی مفید باعث سکته می شود! ۶ بیماری : قاتل خاموش آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۰/۹/۱۷)

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: پرستار آزمون استخدامی مناطق محروم نظام پرستاری بیماران کمبود پرستار رفاهی سازمان نظام پرستاری ۱۰۰ هزار پرستار کمبود پرستار معاون فرهنگی ۱۰۰ هزار نفر خانه پرستار شریفی مقدم ۸۹ روزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۸۵۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود نیروی پرستاری، یک‌ مسئله جهانی است

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، عباس عبادی، در دومین روز از اجلاس مدیران پرستاری کشور که با حضور دستیار رییس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی در مشهد مقدس برگزار شد، با بیان اینکه کمبود پرستار یک‌ مساله جهانی است، اظهار کرد: در جهان ۲۸ میلیون نفر کادر پرستاری مشغول خدمت رسانی هستند، اما نیاز جهان ۳۴ میلیون پرستار است، یعنی با کمبود ۶ میلیون پرستار در جهان مواجه هستیم، از این رو سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد که گسترش خدمات سلامت از حوزه پرستاری تعمیق بیشتری پیدا کند تا عدالت در سلامت، محقق شود.

وی با تاکید بر اینکه موضوع عدالت در سلامت از اولویت های وزارت بهداشت محسوب می شود، افزود: عدالت در سلامت به معنای دسترسی آسان و ارزان مردم به خدمات باکیفیت و ایمن است.

عبادی ادامه داد: میانگین سهم سلامت از درآمد ناخالص داخلی در اکثر کشورهای جهان ۸ درصد است، این شاخص در برخی کشورهای پیشرفته به ۱۱ درصد نیز می ‌رسد، اما در کشور ما ۳ تا ۵ درصد بوده است. در دوره کرونا که نگاه ویژه ‌ای به حوزه سلامت شد، این عدد افزایش پیدا کرد و اکنون به ۳ تا ۴ درصد از سهم تولید ناخالص ملی رسیده است.

انسان سالم محور توسعه پایدار است

وی با بیان اینکه انسان سالم محور توسعه پایدار است، تصریح کرد: حوزه سلامت در توسعه هر کشوری اهمیت دارد. در 100 سال گذشته نگرانی جامعه بشریت محدود به سلامت جسمانی بود، اما بعد از توسعه فناوری‌ ها و سرعت بیش از حد زندگی روزمره، به تدریج موضوعاتی مانند سلامت روان، سلامت اجتماعی و معنوی نیز مورد توجه قرار گرفتند.

وی ادامه داد: در کنار سلامت جسمانی، سلامت روان نیز از جمله موضوعاتی است که اگر به آن پرداخته نشود، جهان در یمرز بحران قرار می ‌گیرد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه در زمینه در دسترس بودن و ارزان بودن خدمت موانعی وجود دارد، خاطرنشان کرد: یکی از رویکردهایی که کشورها به کار گرفته‌ اند، استفاده از نیروهای چندکاره است. پرستاران این قابلیت را دارند که بر اساس برنامه ‌های درسی‌ شان در حوزه‌ های پیشگیری، ارتقای سلامت، مراقبت و درمان و توانبخشی مشارکت کنند. برای مثال، در کشورهای حوزه اسکاندیناوی اولین مراجعه مردم به پرستاران است و برآوردها نشان داده ۸۵ درصد خدمات اولیه سلامت توسط این نیروها قابل انجام است.

وی با بیان اینکه در سال های اخیر، پرستاری در منزل توسعه خوبی نداشته است، یادآور شد: البته در دولت سیزدهم در برنامه هفتم توسعه به پوشش بیمه‌ ای خدمات پرستاری در منزل اشاره شده است که امید می‌ رود وضعیت را بهبود بخشد‌.

عبادی درباره آمار پرستاران فعال در کشور، تصریح کرد: در حوزه درمان و مراقبت گروه پرستاری، ۲۳۰ هزار نفر در مراکز درمانی فعال هستند و این عدد در بین جمعیت ۵۵۰ هزار نفری کارکنان وزارت بهداشت قابل توجه است، بنابراین پرستاران می‌ توانند در سنجه‌ های مختلف نظام سلامت اثرگذار باشند و رضایت آنها نیز به رضایت گیرندگان خدمت منجر می ‌شود.

وی با بیان اینکه جمعیت پرستاران به لحاظ تعداد بعد از جمعیت معلمان در آموزش و پرورش دومین رتبه را در کشور دارد، بیان کرد: براساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب، بی توجهی به پرستاری، بی توجهی به سلامت جامعه است و این موضوع نگاه ما به پرستاری را ویژه ‌تر می‌ کند و دغدغه ما در رابطه با سلامت مردم را افزایش می‌ دهد. از سوی دیگر پرستاران نقش های متنوعی در نظام سلامت ایفا می کنند و با توجه به اینکه تا ۳۰ سال آینده یک چهارم جمعیت سالمند می ‌شوند، جایگاه آنها در نظام سلامت باید ارتقا پیدا کند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در رشته ‌های پرستاری، اتاق عمل و فوریت ‌های پزشکی سالانه ۱۵ هزار نفر در گروه پرستاری تربیت می ‌شوند، خاطرنشان کرد: درحال حاضر، در دانشگاه های علوم پزشکی کشور ۱۳ رشته کارشناسی ارشد پرستاری وجود دارد که شامل مراقبت‌ های ویژه کودکان و نوزادان، اورژانس، سلامت جامعه، سلامت روان، پرستاری و سایر رشته هاست.

نقش پررنگ بانوان در حرفه پرستاری

وی با اشاره به نقش پررنگ بانوان در حرفه پرستاری، بیان کرد: در دنیا ۹۰ درصد پرستاران را بانوان و ۱۰ درصد را آقایان تشکیل می‌ دهند، اما در کشور ما پذیرش دانشجویان مرد افزایش یافته و ۷۵ درصد پرستاران، زن و ۲۵ درصد آنها، مرد هستند.

عبادی افزود: جمعیت بزرگ بانوان در این حرفه نشان از تاثیرگذاری زنان در اجتماع دارد و نیاز به توجه خاص به این گروه را بیشتر می‌ کند.

وی گفت: ماهیت شغل پرستاری، سخت و دشوار است، زیرا خدمت پرستاری لحظه ای متوقف نشده و مراقبت از بیمار در شیفت های پی در پی ادامه دارد.

معاون پرستاری وزارت بهداشت در ادامه سخنانش ضمن قدردانی از تلاش های ارزشمند دستیار رییس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی ‌های اجتماعی، در زمینه پیگیری فرآیند نگارش لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران، گفت: این لایحه به انجمن ‌های پرستاری ارسال شده و در این زمینه نیاز به حمایت بیشتری داریم.

وی گفت: امیدواریم پس از تدوین لایحه نهایی و چکش کاری آن در وزارت بهداشت، از ظرفیت‌ های نهاد ریاست جمهوری برای ابلاغ آن نیز بهره ببریم تا خدمات سلامت توام با حفظ کرامت مردم و پرستاران، با کیفیت بالا به جامعه ارائه شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • از وضعیت اورژانسی تا مهاجرت‌های اجباری
  • کمبود نیروی پرستاری، یک‌ مسئله جهانی است
  • فعالیت ۲۳۰ هزار پرستار در ایران / سهم سلامت از تولید ناخالص ملی۳ تا ۴ درصد است
  • در برخی از حوزه‌های پرستاری پیوست عدالت وجود ندارد
  • کمبود بیش از ۳۰۰۰۰ کمک‌پرستار در کشور
  • فعالیت ۲۳۰۰۰۰ پرستار در ایران/ ۷۵ درصد پرستاران زن هستند
  • موج بالای مهاجرت پرستاران؛ عمانی‌ها ۶ برابر ایران حقوق می‌دهند | مقاومت عجیب با وجود کمبود پرستار!
  • پرستاران ۳۰ درصد از جمعیت نظام سلامت هستند
  • مشکل کمبود پرستار با جذب نبرو حل نمی‌شود/ معیشت بزرگ‌ترین دلیل مهاجرت پرستاران
  • درخواست جذب سالانه ۱۵۰۰۰ نیروی پرستاری