Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-02@10:00:06 GMT

قاچاق ۵۰ تن زعفران به افغانستان

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۲۴۷۱۶

قاچاق ۵۰ تن زعفران به افغانستان

 

به گزارش تابناک به نقل از خبرآنلاین، علی شریفی‌مقدم نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: ۵۰ تن قاچاق زعفران به کشور افغانستان انجام شده این در حالی است که قاچاق پیاز این محصول به عنوان یک تهدید جدی برای زعفران کشور ما محسوب می‌شود.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا ادامه این قاچاق تولید زعفران کشور را تهدید می‌کند، گفت: در حال حاضر ۳۰ کشور جهان روی تولید محصول زعفران کار می‌کنند و در صورتی که نتوانیم این محصول را در کشور خود نگه داریم و روز به روز به آن اهمیت بدهیم مجبور خواهیم شد مثل سایر محصولات دیگر نظیر فرش، خاوریار و پسته جایگاه جهانی خود را از دست بدهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شریفی‌مقدم با بیان اینکه قیمت و فروش محصول زعفران از سال ۹۶ تاکنون کاهشی بوده است، گفت: این در حالی است که تولید این محصول افزایش یافته، اما مسئولان نتوانسته‌اند تقاضا برای این محصول اساسی و استراتژیک ایجاد کند.

* صادرات زعفران ایران توسط کشور افغانستان

نایب رئیس شورای ملی زعفران تأکید کرد: به دلیل قوانینی دست و پاگیر و همچنین اجبار صادرکنندگان برای برگشت ارز صادرکنندگان طلای سرخ محصول خود را ابتدا به کشور افغانستان صادر می‌کنند و از آنجا به سایر کشور‌های دیگر صادر می‌شود.

وی درباره دلیل این اقدام گفت: طبق آسیب‌شناسی‌هایی که انجام داده‌ایم مهم‌ترین دلیل آن‌ها تعهدات‌شان برای برگشت ارز است.

شریفی‌مقدم افزود: آن‌ها حاضر هستند محصول خود را با ۸۵ درصد قیمت برای فرار از تعهدات ارزی در این کشور به فروش برسانند که ادامه این روند باعث شده به‌رغم صادرات وزنی مناسب، اما ارزش آن به نصف کاهش یابد. همچنین وی دلیل دیگر اقبال صادرکنندگان از مسیر افغانستان را مالیات صفر برای صادرات طلای سرخ به این کشور عنوان کرد.

* قاچاق زعفران به افغانستان

وی تأکید کرد که از سال ۹۷ حدود ۱۹ هزار و ۷۵۰ کیلوگرم قاچاق زعفران به کشور افغانستان انجام شده در حالیکه صادرات به این کشور ممنوع بوده است.

نایب رئیس شورای ملی زعفران تصریح کرد: در صورتی که از قاچاق این محصول به افغانستان جلوگیری نشود تهدید جدی برای تولید این محصول از هم‌اکنون به صدا درآمده است.

شریفی‌مقدم تأکید کرد: متأسفانه تغییرات مقررات ارزی و تحریم مشکلاتی را برای صادرکنندگان ایجاد کرده و قاچاق پذیری این محصول را بیشتر کرده است. چرا که قیمت بالا و کم حجم بودن آن و نیز عدم نظارت بر مبادی باعث قاچاق این محصول به کشور‌های منطقه می‌شود. از سوی دیگر گزارش‌گذاری در گمرکات هم به روز نیست در حالیکه باید مصوبات و ارزش‌گذاری‌ها در گمرک حداقل هر ۲ ماه یکبار روزآمد شوند و به همین دلیل اگرچه رقم صادرات زعفران ۱۳ میلیون دلار عنوان می‌شود، اما رقم واقعی آن ۱۵۰ میلیون دلار است.

وی چند نرخی بودن ارز را به ضرر اقتصاد کشور عنوان کرد و گفت: این چند نرخی در زمینه صادرات هم مشکلات زیادی را ایجاد می‌کند.

نایب رئیس شورای ملی زعفران تأکید کرد: در سال‌های گذشته سطح کشت افزایش یافته، اما بازار‌های مناسبی برای آن شناسایی نشده است. ایران تولیدکننده انحصاری ۵۰۰ هزار کیلو در سال‌های گذشته بود که اکنون این رقم افزایش یافته و پیش‌بینی می‌شود امسال نیز رشد ۱۵ درصدی تولید داشته باشیم. اما بازار‌های صادراتی متناسب با آن نیز باید پیدا شود.

شریفی‌مقدم گفت: ۹۵ درصد تولید زعفران دنیا در دست ایران است و این میزان زعفران در سطح ۱۴۰ هزار هکتار اکثراً در خراسان رضوی، خراسان جنوبی و شمالی کشت می‌شود، اما در ۲۰ استان دیگر نیز در سطح کمتری اقدام به کشت این محصول می‌شود.

*کرونا صادرات زعفران را ۲۰ درصد کاهش داد

وی با بیان اینکه بیماری کرونا صادرات وزنی زعفران را ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش داده است، گفت: کاهش قدرت خرید مردم، تعطیلی ایرلاین‌ها و رستوران‌ها، مشکلات حمل‌ونقل و ورود کالا باعث کاهش صادرات این محصول شده است. از سوی دیگر مردم در شرایط فعلی بیشتر به تأمین نیاز روزمره غذایی خودشان توجه دارند و نمی‌توانند محصولات لوکس و دارویی مانند زعفران را خریداری کنند.

نایب رئیس شورای ملی زعفران تأکید کرد: امروزه ثابت شده است که زعفران اثر دارویی دارد و همچنین مکمل دارو‌های مهم می‌تواند باشد؛ بنابراین امیدواری برای کشف داروی کرونا با استفاده از زعفران بیشتر شده است.

* تنها ۶ درصد زعفران ایران به صورت بسته‌بندی صادر می‌شود

شریفی‌مقدم در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که پیش از این صادرات فله‌ای و بسته‌بندی نامناسب مشکل عمده صادرات این محصول بود به طوری که اسپانیا با خرید فله‌ای و انجام بسته‌بندی مناسب ارزش افزوده چندین برابر ایجاد می‌کرد اکنون روش صادرات چگونه است، گفت: تحریم‌ها و مشکلاتی که پس از کرونا ایجاد شد به شرکت‌های بسته‌بندی فشار وارد کرد و آن‌ها نمی‌توانند کار خود را به خوبی انجام دهند. به طوری که اکنون از ۲۵۰ هزار تن زعفران صادراتی تنها ۶ درصد آن به صورت بسته‌بندی شده از کشور خارج می‌شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: علی اشرف ریاحی مهرداد بذرپاش علی کامیار احمد شاملو وام حمایتی مستاجران سها رضانژاد قاچاق زعفران شریفی مقدم افغانستان علی اشرف ریاحی مهرداد بذرپاش علی کامیار احمد شاملو وام حمایتی مستاجران سها رضانژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۲۴۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آفریقا، هدف ویژه صادراتی نفت سپاهان

مدیرعامل شرکت نفت سپاهان گفت: به دلیل دسترسی آسان در شرایط حاضر به بازارهای آفریقا، با حضور در نمایشگاه ایران اکسپو، به‌دنبال رایزنی و دریافت داده‌های مرتبط با خودروهای رایج در کشورهای آفریقایی برای تولید و صادرات محصولات مورد نیاز این بازارها هستیم. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، فرهاد امین دهقان، مدیرعامل شرکت نفت سپاهان در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپو در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در سال گذشته با رسیدن این شرکت به حداکثر ظرفیت تولید،  بیش از 760 هزار تن انواع روانکار صنعتی در این شرکت تولید و افزون بر 500 هزار تن آن، راهی بازارهای صادراتی شد که 400 میلیون دلار ارزآوری برای کشور به‌همراه داشت و خوشبختانه صددرصد ارزها وارد سامانه ارزی کشور شد.

وی افزود: با توجه به ظرفیت‌های صادراتی، این شرکت در همکاری با گروه‌های دانش‌بنیان درصدد افزایش کیفیت محصولات تولیدی و تولید محصولات خاص در جهت دریافت معتبرترین گواهی‌نامه‌های استاندارد برای مقاصد صادراتی است.

مدیرعامل شرکت نفت سپاهان، از قاره آفریقا به‌عنوان هدف ویژه صادراتی این کشور نام برد و گفت: به دلیل دسترسی آسان در شرایط حاضر به بازارهای آفریقا، با حضور در نمایشگاه ایران اکسپو، به‌دنبال رایزنی و دریافت داده‌های مرتبط با خودروهای رایج در کشورهای آفریقایی برای تولید و صادرات محصولات مورد نیاز این بازارها هستیم.

وی افزود: محصولات روانکار شرکت نفت سپاهان تاکنون به 11 کشور شامل هند، چین، کشورهای آذری زبان و برخی کشورهای آفریقایی، عرضه شده‌ و با استقبال خوبی روبرو شده است.

امین دهقان به عرضه محصول روغن موتور "مگلوب" این شرکت به کشور امارات متحده عربی اشاره کرد و گفت: این محصول که با برخورداری از استاندارد روز اروپا برای خودروهای لوکس طراحی و تولید شده است، حضور نسبتا موفقی در این بازار داشت و تلاش داریم امسال حضور خود را با قدرت بیشتری در این بازار ادامه دهیم.

وی، از تولید روغن موتور سفارشی در این شرکت خبر داد و گفت: در قرارداد با شرکت ایران خودرو، هم‌اکنون روغن موتور ویژه موتور مورد نظر را تولید و به این خودروساز عرضه می‌کنیم.

مدیرعامل شرکت نفت سپاهان با اشاره به 15 برنامه در طرح توسعه شرکت، از تولید محصول "گریس کلسیم" برای نخستین بار در این شرکت خبر داد و افزود: 9 محصول جدید در برنامه تولید این شرکت در دستورکار است که سه مورد آن ویژه خودروهای سنگین و دیزل است.

امین دهقان با اشاره به 3 برنامه اصلی شرکت نفت سپاهان خاطرنشان کرد: پروژه F.R.W شرکت هم‌اکنون با 90 درصد پیشرفت با هدف افزایش کیفیت محصولات، امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

وی افزود: پروژه دوم TDAE تولید محصول Green RPOضمن برخورداری از قابلیت ویژه صادراتی، کشور را از واردات این محصول بی‌نیاز می‌کند.

به گفته‌ وی، توسعه بازار عرضه مویرگی محصولات در شرکت کیمیا اسپیدی، سومین برنامه شرکت برای امسال است که در صدد افزایش نمایندگی‌های توزیع مستقیم محصولات شرکت در سطح کشور هستیم.

امین دهقان به همکاری میان تولیدکنندگان اصلی روغن موتور در کشور اشاره و تاکید کرد: این همکاری، ضمن کمک به ثبات نسبی بازار داخلی، در تأمین مواد اولیه نیز مؤثر بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفتکش زیست سازگار
  • آموزش روز اول، طرز تهیه مرغ خوشمزه با کشمش و زرشک
  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی ایران به سایر کشور‌ها
  • اکسپو وعده صادق ۲ بود/ لزوم اصلاح رفع تعهد ارزی از ۳ کشور همسایه
  • تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران
  • افغانستان در راه رسیدن به خودکفایی
  • توجه به صادرات ارزش افزوده گوهرسنگ‌های خراسان جنوبی را افزایش می‌دهد
  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی نفت سپاهان