Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-01@23:28:59 GMT

کاهش صادرات طلای سرخ به علت کرونا

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۲۴۱۵۰

کاهش صادرات طلای سرخ به علت کرونا

به گزارش افکارنیوز،

علی شریفی‌مقدم نایب رئیس شورای ملی زعفران امروز در نشست خبری اظهار داشت: 50 تن قاچاق زعفران به کشور افغانستان انجام شده این در حالی است که قاچاق پیاز این محصول به عنوان یک تهدید جدی برای زعفران کشور ما محسوب می‌شود.

اخبار اقتصادی- وی در پاسخ به این  سؤال مبنی بر اینکه آیا ادامه این قاچاق تولید زعفران کشور را تهدید می‌کند، گفت: در حال حاضر 30 کشور جهان روی تولید محصول زعفران کار می‌کنند و در صورتی که نتوانیم این محصول را در کشور خود نگه داریم و روز به روز به آن اهمیت بدهیم مجبور خواهیم شد مثل سایر محصولات دیگر نظیر فرش، خاوریار و پسته جایگاه جهانی خود را از دست بدهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شریفی‌مقدم با بیان اینکه قیمت و فروش محصول زعفران از سال 96 تاکنون کاهشی بوده است، گفت: این در حالی است که تولید این محصول افزایش یافته اما مسئولان نتوانسته‌اند تقاضا برای این محصول اساسی و استراتژیک ایجاد کند.

* صادرات زعفران ایران توسط کشور افغانستان

نایب رئیس شورای ملی زعفران تأکید کرد: به دلیل قوانینی دست و پاگیر و همچنین اجبار صادرکنندگان برای برگشت ارز صادرکنندگان طلای سرخ محصول خود را ابتدا به کشور افغانستان صادر می‌کنند و از آنجا به سایر کشورهای دیگر صادر می‌شود.

وی درباره دلیل این اقدام گفت: طبق آسیب‌شناسی‌هایی که انجام داده‌ایم مهم‌ترین دلیل آنها تعهدات‌شان برای برگشت ارز است.

شریفی‌مقدم افزود: آنها حاضر هستند محصول خود را با 85 درصد قیمت برای فرار از تعهدات ارزی در این کشور به فروش برسانند که ادامه این روند باعث شده به‌رغم صادرات وزنی مناسب اما ارزش آن به نصف کاهش یابد. همچنین وی دلیل دیگر اقبال صادرکنندگان از مسیر افغانستان را مالیات صفر برای صادرات طلای سرخ به این کشور عنوان کرد.

* قاچاق زعفران به افغانستان 

وی تأکید کرد که از سال 97 حدود 19 هزار و 750 کیلوگرم قاچاق زعفران به کشور افغانستان انجام شده در حالیکه صادرات به این کشور ممنوع بوده است.

نایب رئیس شورای ملی زعفران تصریح کرد: در صورتی که از قاچاق این محصول به افغانستان جلوگیری نشود تهدید جدی برای تولید این محصول از هم‌اکنون به صدا درآمده است.

شریفی‌مقدم تأکید کرد: متأسفانه تغییرات مقررات ارزی و تحریم مشکلاتی را برای صادرکنندگان ایجاد کرده و قاچاق‌ پذیری این محصول را بیشتر کرده است. چرا که قیمت بالا و کم حجم بودن آن و نیز عدم نظارت بر مبادی باعث قاچاق این محصول به کشورهای منطقه می‌شود. از سوی دیگر گزارش‌گذاری در گمرکات هم به روز نیست در حالیکه باید مصوبات و ارزش‌گذاری‌ها در گمرک حداقل هر 2 ماه یکبار روزآمد شوند و به همین دلیل اگرچه رقم صادرات زعفران 13 میلیون دلار عنوان می‌شود اما رقم واقعی آن 150 میلیون دلار است.

وی چند نرخی بودن ارز را به ضرر اقتصاد کشور عنوان کرد و گفت: این چند نرخی در زمینه صادرات هم مشکلات زیادی را ایجاد می‌کند.

نایب رئیس شورای ملی زعفران تأکید کرد: در سال‌های گذشته سطح کشت افزایش یافته اما بازارهای مناسبی برای آن شناسایی نشده است. ایران تولیدکننده انحصاری 500 هزار کیلو در سال‌های گذشته بود که اکنون این رقم افزایش یافته و پیش‌بینی می‌شود امسال نیز رشد 15 درصدی تولید داشته باشیم. اما بازارهای صادراتی متناسب با آن نیز باید پیدا شود.

شریفی‌مقدم گفت: 95 درصد تولید زعفران دنیا در دست ایران است و این میزان زعفران در سطح 140 هزار هکتار اکثراً در خراسان رضوی، خراسان جنوبی و شمالی کشت می‌شود اما در 20 استان دیگر نیز در سطح کمتری اقدام به کشت این محصول می‌‌شود.

*کرونا صادرات زعفران را 20 درصد کاهش داد

وی با بیان اینکه بیماری کرونا صادرات وزنی زعفران را 15 تا 20درصد کاهش داده است، گفت: کاهش قدرت خرید مردم، تعطیلی ایرلاین‌ها و رستوران‌ها، مشکلات حمل‌ونقل و ورود کالا باعث کاهش صادرات این محصول شده است. از سوی دیگر مردم در شرایط فعلی بیشتر به تأمین نیاز روزمره غذایی خودشان توجه دارند و نمی‌توانند محصولات لوکس و دارویی مانند زعفران را خریداری کنند.

نایب رئیس شورای ملی زعفران تأکید کرد: امروزه ثابت شده است که زعفران اثر دارویی دارد و همچنین مکمل داروهای مهم می‌تواند باشد. بنابراین امیدواری برای کشف داروی کرونا با استفاده از زعفران بیشتر شده  است.

* تنها 6 درصد زعفران ایران به صورت بسته‌بندی صادر می‌‌شود

شریفی‌مقدم در پاسخ به این سؤال که پیش از این صادرات فله‌ای و بسته‌بندی نامناسب مشکل عمده صادرات این محصول بود به طوری که اسپانیا با خرید فله‌ای و انجام بسته‌بندی مناسب ارزش افزوده چندین برابر ایجاد می‌کرد اکنون روش صادرات چگونه است، گفت: تحریم‌ها و مشکلاتی که پس از کرونا ایجاد شد به شرکت‌های بسته‌بندی فشار وارد کرد و آنها نمی‌توانند کار خود را به خوبی انجام دهند. به طوری که اکنون از 250 هزار تن زعفران صادراتی تنها 6 درصد آن به صورت بسته‌بندی شده از کشور خارج می‌شود. 

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: زعفران طلای سرخ افغانستان صادرات کرونا طلای سرخ شورای ملی زعفران کشور افغانستان شریفی مقدم بسته بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۲۴۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترمز طلای جهانی در مسیر صعود

قیمت طلای جهانی با تمرکز سرمایه گذاران بر نشست فدرال رزرو آمریکا، ثابت ماند.

به گزارش ایسنا، قیمت طلا امروز، سه شنبه (۳۰ آوریل) ثابت بود و برای سومین افزایش ماهانه متوالی قرار گرفت زیرا فعالان بازار منتظر تصمیم سیاست فدرال رزرو ایالات‌متحده و داده‌های حقوق و دستمزد غیرکشاورزی بودند که اواخر این هفته برای کاهش نرخ بهره منتشر می‌شود.

هر اونس طلا بدون تغییر به ۲۳۳۴ دلار و ۹۲ سنت رسید. هر اونس طلای آمریکا ۰.۵ درصد کاهش یافت و به ۲۳۴۶ دلار آمریکا رسید. قیمت شمش تا کنون در این ماه ۴.۶ درصد افزایش یافته است.

بازارها بر جلسه سیاست دو روزه فدرال رزرو امروز و داده‌های حقوق‌ و دستمزد غیرکشاورزی روز جمعه تمرکز دارند. به نظر می رسد فدرال‌رزرو در این نشست نرخ بهره پایه خود را بین ۵.۲۵ تا ۵.۵ درصد ثابت نگه داشته است. تورم که اخیراً نشانه‌ای از کاهش یا محدود شدن را نشان نمی‌دهد، سیاست‌گذاران فدرال رزرو را در این هفته در مورد چگونگی توصیف گام‌های بعدی خود به چالش می‌کشد.

گزارش تورم قیمت مصرف‌کننده بیش از حد انتظار در ماه مارس، معامله گران را بر آن داشت تا انتظارات برای کاهش نرخ بهره فدرال رزرو را کاهش دهند. نرخ‌های بهره بالاتر جذابیت نگهداری شمش‌های بدون بازده را کاهش می‌دهد.

تحلیلگران پیش‌بینی‌های خود را در مورد قیمت طلا در سال ۲۰۲۴ افزایش دادند و انتظار داشتند که مشکلات ژئوپلیتیکی تدریجی برای سرمایه‌گذاران به پناه بردن به دارایی‌های امن و افزایش قیمت‌های رکورددار بیشتر با تقویت ذخایر بانک‌های مرکزی افزایش یابد.

نظرسنجی رویترز نشان داد که تحلیلگران و معامله گران پیش‌بینی قیمت پلاتین و پالادیوم در سال ۲۰۲۴ را به دلیل تقاضای ضعیف بخش خودرو کاهش داده اند اما همچنان انتظار دارند قیمت پلاتین در سال ۲۰۲۵ افزایش یابد.

در بازار سایر فلزات ارزشمند، نقره با ۰.۱ درصد کاهش به ۲۷.۰۹ دلار در هر اونس رسید، پلاتین ۰.۶ درصد افزایش یافت و به ۹۵۲.۴۵ دلار رسید، در حالی که پالادیوم ۰.۲ درصد کاهش یافت و به ۹۷۲.۶۸ دلار رسید.

دیگر خبرها

  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی ایران به سایر کشور‌ها
  • اکسپو وعده صادق ۲ بود/ لزوم اصلاح رفع تعهد ارزی از ۳ کشور همسایه
  • طلای جهانی سقوط کرد
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۲ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ سکه در کانال جدید قرار گرفت
  • تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • ترمز طلای جهانی در مسیر صعود
  • توجه به صادرات ارزش افزوده گوهرسنگ‌های خراسان جنوبی را افزایش می‌دهد